Svenska med Eva

Tervetuloa Evan oppiin innostumaan ruotsin kielestä!

Kouluttajalla on monipuolinen koulutustausta (kauppatieteen maisteri, farmaseutti, ammatillinen opettaja) ja kokemus työelämästä Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa. Kotikielenään suomea ja ruotsia käyttävä Eva Mattila on toiminut lääkealalla eri tehtävissä ja ammatillisena opettajana ammattikorkeakouluissa. Evan ote opetukseen on rento, kannustava ja erittäin käytännönläheinen.

Tutustu kursseihin alta!

Kurssit

Småprat työarjessa – ruotsin intensiivikurssi

Luo kontakteja ja verkostoidu ruotsiksi. Eväitä skandinaaviseen yhteistyöhön.

Onko yrityksesi laajentamassa toimintaansa Ruotsiin tai lähdössä valloittamaan markkinoitaan Skandinaviaan? Kaipaako myynti, tekninen tuki, messutiimi tai muu henkilöstö kielitaidon herättelyä? Småprat on tehokas ruotsin kielen intensiivikurssi työ- ja arkielämän tarpeisiin. Se toimii kuin Bootcamp, josta saa hyvän startin ja motivaation ruotsin kielellä työarjessa pärjäämiseen. Kurssilla tutustutaan myös skandinaaviseen viestintäkulttuuriin, mikä on omiaan auttamaan yhteyksien luomisessa ja verkostoitumisessa yritykselle tärkeiden tahojen kanssa. Tämäkin kurssi on joustavasti räätälöitävissä ryhmän osaamistason ja tarpeiden mukaan.

Kenelle koulutus sopii?

Koulutus toteutetaan pienryhmävalmennuksena (enintään 8 osallistujaa) ja on tarkoitettu yrityksille ja yhteisöille.

Kurssi tarjoaa hyviä eväitä myös länsinaapurimaihin töihin suuntaaville henkilöille, niin työhakuun kuin uuden työkielen ja -kulttuurin omaksumiseen. Koulutuksessa herätellään ruosteessa olevat ruotsin kielen taidot henkiin ja hiotaan ilmaisua timanttiseksi.

Miksi osallistua valmennukseen?

Skandinaavista ajattelutapaa ja viestintätaitoja tarvitaan etenkin pohjoismaista yhteistyötä tekevissä Nordic-organisaatioissa. Viestintäkielenä käytettävä skandinaaviska on sekoitus kaikkien organisaation jäsenten omaa äidinkieltä eli ruotsia, tanskaa ja norjaa. Ruotsin kieltä oppimalla ja taitoja hiomalla on helpompi osallistua organisaation sisäiseen viestintään, ymmärtää ja tulla ymmärretyksi oikein.

Mitä Småprat työarjessa -valmennus sisältää?

 • Pohjoismaiden viestintä- ja toimintakulttuurien erot ja yhtäläisyydet
 • Småprat eli jutustelutaidot kohtaamisissa ja yritystapaamisissa
 • Esittäytyminen, itsestä kertominen
 • Omasta työstä, harrastuksista ja kiinnostuksen kohteista kertominen
 • Kohtelias kuunteleminen

Miten osallistua Svenska med Evan -koulutukseen?

Småprat työarjessa -kurssi toteutetaan verkkovalmennuksena ja sen kesto on 10 tuntia, esimerkiksi 1 tunti 2 kertaa viikossa 5 viikon ajan. Kurssin ajankohta ja muut yksityiskohdat sovitaan tilaajan kanssa. Mahdollisuus sopia myös pidemmästä koulutuksesta sekä lähiopetuksesta esimerkiksi yrityksen toimitiloissa.

Ota yhteyttä koulutuksen sopimiseksi. Kysy tarjous!

Opi ja innostu ammattiruotsista -ryhmävalmennus

Tiimin työkielenä ruotsi. Oman alan ammattisanasto tutuksi.

Tarvitsetko työssäsi hyvää ruotsin kielen taitoa? Onko alan ammattisanasto hukassa tai viestintätaidot petrausta vailla? Opi ja innostu ammattiruotsista -pienryhmävalmennus on suunniteltu sinua, tiimiäsi ja työyhteisöäsi varten. Harjoittelemme alaan liittyvää käytännön ammattiruotsia rennossa ilmapiirissä, jossa kielioppivirheitä ei tarvitse pelätä eikä puhumista jännittää! Valmennus muokataan ryhmäsi osaamistasoon ja tavoitteisiin sopivaksi.

Kenelle koulutus sopii?

Valmennus toteutetaan pienryhmävalmennuksena (enintään 8 henkilöä) ja on tarkoitettu yrityksille, järjestöille, yhdistyksille ja julkishallinnolle. Ammattiruotsin syventämisestä tarvitaan eri työtehtävissä alasta riippumatta, etenkin pohjoismaista yhteistyötä tekevissä Nordic-organisaatioissa. Valmennus palvelee myös terveydenhuollon ja sairaanhoidon potilastyötä, Suomen Puolustusvoimia sekä poliitikkoja ja virkahenkilöitä.

Miksi osallistua valmennukseen?

Opetus räätälöidään osallistujien toimialan, osaamistason ja tavoitteiden mukaan. Oman alan sanasto ja termistö tulevat tutuiksi. Osallistujat saavat lisää varmuutta ruotsin kielen käyttämiseen omassa työympäristössään ja työtehtävissään. Työnantajalle osaamistaan kehittävä, kielitaitoinen henkilöstö on tärkeä voimavara! Yhteinen kieli vahvistaa sisäistä kommunikointia, helpottaa yhteydenpitoa sidosryhmien kanssa sekä lujittaa asiakassuhteita.

Mitä Sujuvaa ammattiruotsia -valmennus sisältää?

 • Tervehdykset, kohteliaisuudet, småprat
 • Toimialan asiakaspalvelusanasto ja termit
 • Sähköpostisanastoa; sähköpostin kirjoittaminen ja siihen vastaaminen
 • Puhelinsanastoa
 • Kurssimateriaali kouluttajalta

Miten osallistua Svenska med Evan -koulutukseen?

Koulutus toteutetaan verkkovalmennuksena, yksi tunti viikossa osallistujien työajalla. Koulutuksen kokonaiskesto on 12 tuntia +/- 2 h ryhmän lähtötason mukaan. Kurssin ajankohta ja yksityiskohdat sovitaan tilaajan kanssa. Mahdollisuus sopia myös pidemmästä koulutuksesta sekä lähiopetuksesta esimerkiksi yrityksen toimitiloissa.

Esitä ja vakuuta ruotsiksi – eksklusiivinen yksilövalmennus

Esitys ja esiintyminen valokeilassa. Ruotsin kielen valmennuskurssi yksilöohjauksessa.

Pidätkö puheita, luentoja tai esityksiä ruotsiksi? Istuuko neuvottelupöydän toisella puolella asiakkaita, esimiehiä tai kollegoita Pohjoismaista? Haluatko tehdä hyvän ensivaikutelman esiintymällä ruotsiksi ja ylipäätään oppia ilmaisemaan itseäsi sujuvammin, selkeämmin ja vakuuttavammin? Eksklusiivinen yksilövalmennus on alusta loppuun sinulle räätälöity kokonaisuus. Keskitymme viestintätaitojen hiomiseen omaan työhösi liittyvissä esiintymistilanteissa. Saat lisää varmuutta esiintymiseen, asiasi esittämiseen ja yleisösi vakuuttamiseen. Henkilökohtaisessa ohjauksessa tulokset näkyvät nopeasti!

Kenelle valmennus sopii?

Käytännönläheinen yksilövalmennus soveltuu ruotsin kielen puhe- ja esiintymisvalmennusta työssään tarvitseville. Osallistuja voi olla esimerkiksi Nordic-organisaation johto- tai avainhenkilö, poliitikko tai virkamies. Yksilövalmennus soveltuu hyvin myös erilaisten tapahtumien Keynote-puhujille, myyntipuheiden pitäjille sekä startup-yrittäjille uusien liikeideoiden ja konseptien pitchaukseen.

Miksi osallistua tähän valmennukseen?

Valokeilassa oleminen on harvalle luontaista, mutta harjoittelemalla taito ja varmuus lisääntyvät. Henkilökohtaisen valmentajan avulla oppiminen on tehokkaampaa ja tuloksia syntyy nopeammin. Epävarmuus poistuu, puhuminen ja esiintyminen helpottuvat, sanavarasto monipuolistuu ja kommunikointi elävöityy. Yksilövalmennuksessa voidaan keskittyä myös ruotsinkielisten selkeiden ja vaikuttavien esitysten rakentamiseen. Osallistuja voi itse määrittää kehityskohteensa omassa toimintaympäristössään. Tutustuminen skandinaaviseen viestintäkulttuuriin kuuluu osana valmennuksen antiin.

Mitä valmennus sisältää?  

 • Yksilölliset valmennustunnit sovitulla sisällöillä ja painotuksilla
 • Keskittyminen osallistujan omiin haasteisiin ja henkilökohtaiseen kehittymiseen omassa toimintaympäristössä
 • Käytännön harjoitukset, henkilökohtainen ohjaus ja palaute

Miten osallistua Svenska med Evan -koulutukseen?

Yksilövalmennus toteutetaan täysin räätälöidysti osallistujan omien tarpeiden, kokemuksen ja taitotason mukaan. Kurssi sisältää sovitun määrän valmennustunteja joko verkko- tai lähiopetuksena.

Ota yhteyttä räätälöityä tarjousta varten!

Järjestämme yksilövalmennuksia rajoitetusti, joten olethan ajoissa liikkeellä!

Ruotsin kieli haltuun – yksityisopetusta toiveittesi mukaan

Ruotsin kielen valmennus- ja preppauskurssi työarjen avuksi ja iloksi.

Oletko puhunut ruotsia viimeksi koulun ruotsintunnilla ja haluaisit virkistää ruostunutta kielitaitoasi? Olet ehkä lähdössä töihin Ruotsiin tai ruotsinkieliselle alueelle Suomessa? Tai toimit tehtävässä, jossa pitäisi pystyä ilmaisemaan itseään edes vähän myös ruotsin kielellä? Ruotsin kieli haltuun -kurssista on hyötyä monissa työelämän tilanteissa. Ilmoittaudu rohkeasti mukaan yksityisopetukseen, jossa keskitytään vain ja ainoastaan sinun kielitaitosi parantamiseen!

Kenelle valmennus sopii?

Ruotsin kieli haltuun -yksityisopetus soveltuu kenelle tahansa, joka haluaa virkistää koulupohjaista kielitaitoaan työelämää varten. Opetus on käytännönläheistä ja ilmapiiri rento, tavoitteena sujuvampi ruotsi työarjessa.

Miksi osallistua tähän valmennukseen?

Tällä kurssilla saat kouluttajan jakamattoman huomion, eikä sinun tarvitse jännittää muiden kurssilaisten edessä puhumista. Saat roppakaupalla lisää rohkeutta, sanavarastoa ja varmuutta ruotsin kielen käyttöön.

Mitä valmennus sisältää?

 • Yksilölliset valmennustunnit
 • Keskittyminen osallistujan tavoitteisiin ja kehittymiseen
 • Käytännön harjoitukset, henkilökohtainen ohjaus ja palaute

Miten osallistua Svenska med Evan -koulutukseen?

Ruotsin kieli haltuun -yksityisopetus pidetään verkkokurssina sinulle sopivana ajankohtana. Kurssin sisältö ja kesto räätälöidään oman lähtötasosi, toiveittesi ja tavoitteittesi mukaan. Kerro rohkeasti toiveistasi, niin paketoidaan kurssista mieleinen ja juuri sinulle sopiva!

 Yksilövalmennuksia tarjolla rajoitetusti, joten olethan ajoissa liikkeellä!

Ota yhteyttä koulutuksen sopimiseksi. Kysy räätälöity tarjous!

”Mielestäni parasta kurssilla oli pari-/ryhmätyöskentelynä toteutetut keskustelut. Puhuimme paljon ruotsia, sehän se on tärkeintä. Eva on alansa huippu!!”

Yhteystiedot

eva@svenskamedeva.fi

p. 040 506 2804

y-tunnus: 3110997-3